logotop
 

Transfers

Onze chinese transfers worden als een onderglazuur tussen de 1000 en 1300 gr °C gestookt. Verkrijgbaar in de kleuren rood - groen en blauw.

Hoe worden deze transfers gemaakt:

Voorstellingen worden gegrafeerd op een vlakgepolijste plaat. Deze plaat wordt geinkt nadat deze verwarmd is. Een dun velletje rijstpapier, met zeep behandeld, wordt op de plaat vastgezet. Onder een handdrukpers neemt het papier de voorstelling in spiegelbeeld over. Dit papier wordt op het te decoreren voorwerp gelegd. De kleurstof wordt hierbij op het eenmaal gebakken (biscuit) voorwerp overgebracht. Vervolgens wordt het voorwerp geglazuurd en gestookt.

Gebruiksaanwijzing:

De te gebruiken afbeelding uitknippen. De plaats waar de afbeelding op het biscuit moet komen goed nat maken. De transfermet de onderglazuurkant op het nat gemaakte biscuit neerleggen. Vervolgens met een nat penseel, vanuit het midden van het papier met een rollende beweging, aanbrengen. Even op laten drogen zodat de transfer zich kan hechten aan het nat gemaakte biscuit. Het papier weer bevochtigen en voorzichtig los halen van het biscuit gebakken voorwerp. Hierna kunt u uw werk afmaken met een transparante glans of mat glazuur.

Let op: de groene transfers kunnen verkleuren bij een zinkhoudende glazuur.


Hoeksekade 139 - 2661 JL Bergschenhoek - Tel. 00 31 (0) 105214477
carolazee